Uniikkeja herkkuja hiihtolomalaisille

Aurinkoista hiihtolomaa kaikille!

Kuten lupasin, niin laadin reseptejä teitä helpottamaan lomaruokailuja. Kun tahtoo olla joskus niin että korviin kantautuneiden viestien perusteella siellä kotona vaikea keksiä niitä ruokia. Ihan ymmärrettävää, kun haluaisi ottaa rennosti ja eikä kuitenkaan tuhlata aikaa keittiössä muttei myös turvautua ”pakasteallas-lounaisiinkaan”.

No teitä on auttamassa onneksi Ystävän Suola Chef Mikko, joka kyllä keksii helppoa tai ei koko ajan vahtimista tarvitsevaa ruokaa.

Kotkan Lihamestareiden juustotäytteiset porsaanlihakääryleet ja Ystävän Suola-juureksia lihaliemessä on tämän päivän vinkki.

Leikataan possun ulkofileestä viipaleita ja nuijitaan ne ja täytetään Kippari savujuustolla, pekoniviipaleella sekä aurinkokuivatulla tomaatilla ja maustetaan pippurilla ja Ystävän Suolalla ne ja rullataan ne sitten lopuksi hammastikulla rullakiinni. Juureksina käytin porkkanaa ja sipulia ja vedin ne ohueksi viipaleiksi. Maustoin hunajalla ja Ystävän Suolalla juurekset ja lorautin tipan öljyä. Juurekset laitoin uunivuokaan ja lihakääryleet pinnalle ja sitten joko lihaliemikuutio ja vettä 2dl tai niikuin mä tein niin laitoin punaviinikastike-jämän ja lorauksen vettä. Sitten uuniin 175 astetta ja n. 40min antaa hautua niiden niin meillä on valmis lounas. Joka valmistuu lähes itsestään ja odotellessa ehdit vaikka käydä pikalenkin.

Talvisin lomaterveisin

Chef Malinen

Top