Ystävän Suola Chefin maaliskuun makuja

Kuukauden Ystävän Suola-reseptivinkki

Tein pitkästä aikaan tuoreista silakkafileistä pihvejä. Noita vanhan ajanherkkuihin kuuluvia ruokia joita aina Helsingin huippuravintoloissakin oli kultaisella 80-90 luvulla kun Ystävän Suola chef vasta opetteli juomaan pannukahvia mummon luona ja maisteli mummon silakkalaatikkoa ja maksakastiketta. Oi niitä muistoja <3

No eli näin syntyi uniikit Ystävän Suola-silakat Tein piparjuuri-tuorejuusto eli jos sulla on 1kg verran fileitä niin ostat 200g tuorejuustoa ja sinne raastat piparjuurta niin että maistuu n. 1/2 rkl – 1rkl. Voisi laittaa dijon sinappia vaihtoehtosesti niin saa kivaa twistiä täytteeseen. Levitetään fileet ja suolataan pippurilla morttelis hienonnetulla Ystävän Suolalla. Sitten joko lusikalla tai pursotin pusilla nokare piparjuurituorejuustoa silakkafileen keskelle. Sitten toinen file päälle ja ruisjauhoissa pyöräytys.

Kun kaikki nämä työvaiheet tehty niin pannulla paisto voissa ja laitoin pannulle voin joukkoon myös Ystävän Suolaa. Kun mukavan värin ja rapsakkuudem paistopinta on saanut niin sitten kääntö ja nauttia voi nämä perinteisesti perunamuusilla tai vaikka miksei kermaan muhenetuilla potuilla eli Skånen perunoilla.

 

Nautinnollisia makuhetkiä Ystävän Suola-silakoiden parissa ja aurinkoista maaliskuun ekaa sunnuntaita!

Ystävän Suola Chef Mikko

Top