Yllätä makean suolaisella Ystävän Suola jälkiruokavinkillä ystäväsi,rakkaimpasi tai vaikka koko perheesi!

Moikka kaikki!

Päätin ekaa kertaa  ylihuomenna olevan  Ystävänpäivän kunniaksi hemmotella teitä makean suolaisella jälkkärivinkillä. Tämä resepti on nopea ja suhteellisen helppo toteuttaa. Facebookissa julkaisin jo viime viikolla Ystävänpäivää ajatellen ruokavinkin eli grillattua Kolatun Tilan chevreä ja punajuuririsottoa.

Ystävän Suola-jälkiruokavinkkinä  Ystävänpäivä dinnerille tai mikseipä kahvin kakaveriksi ehdotan   puolukkavanukasta ja lämmintä Ystävän suolakinuskia kera puolukoiden.  Puolukoista  tulee kiva hapokkuus annokseen sekä rohkeesti ripottelin pinnalle myös Ystävän Suolaa ja tämä toimii erinomaisesti.

Puolukkavanukas 4-6hlölle

-Kuohukermaa 5dl

-valkosuklaata 250g

-1 liivatelehti

-puolukkasurvosta  n.1dl

Ystävän Suolakinuskikastike

-Kuohukermaa 2dl

-Fariinisokeria 2dl

-Ystävän Suolaa 1-2 rkl

Koristeluun puolukkaa,piparia esimerkiksi

Aloita paahtamalla suklaa pellillä 150 asteisessa uunissa niin että hieman ruskistuu ja tulee kullanruskeaksi. Jäähdytä suklaa jääkaapissa .Kiehauta kerma ja laita liivate likoamaan. Lisää liivate kermaan ja kaada kiehautettu kerma jämähtäneen suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut joukkoon- siivilöi massa ja anna hyytyä n.4h jääkaapissa.

Vatkaa hyytynyt massa vaahdoksi,varo ettet ylivatkaa sitä ja lisää siviilän läpi siilattu puolukkasurvos joukkoon nuolialla varovasti käännellen

Keitä kinuski (ohje löytyy Ystävän Suola joulukalenterista)

Asettele puolukka vanukas joko pursottaen esim. lasiin tai gelenelinä kuvan mukaisesti ja piparkakkumurua päälle ja pakasteesta suoraa puolukkaa koristeeksi ja Ystävän Suolakinuskia pintaan.

Image title

Your subtitle here

Herkullista Ystävänpäivää etukäteen!

Tein ohjeen etukäteen jotta lukijat ehtii kauppaan vielä ja toteuttamaan tämän makean herkun,joka toimii!!!

Tässä oli nyt eka blogipostaus,jatkoa luvassa! Välillä kannan ottoja reseptien lomaan ja kuvamateriaalia teemme mahdollisimman paljon ruuista,jotta  Te hyvät Ystävän Suolan seuraajat ja reseptibloggaajat saatte visioita sinne keittiöihinne .

Ystävän Suola Chef

Mikko

Top