Ystävän Suola mallaslimppu

Uniikki Ystävän Suola mallaslimppu

Aurinkoenergian voimalla ja ilolla kokeilin tänää Ystävän Suolalla maustettuu mallaalimppua. Tulipa mehevät limput  ja seuraksi uunituoreen limpun seurana menee loistavasti Ahvenkosken kalasavustamon katajanmarja graavattu lohi. Ei iltapala näiden herkkujen myötä kyllä parane. Kiitos Ben materiaalista!

 

Ystävän Suola-limppu

1l piimää
1rkl Ystävän Suolaa
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
3dl siirappia
3pss kuivahiivaa
1l vehnäjauhoja

Siirappivesi
1dl siirappia
3dl vettä

 

Lämmitä piimä ja sulata Ystävän Suola sinne. Lisää leseet, siirappi, kuivahiiva ja ruisjauhot ja sekoita. Lisää viimeisenä vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Se jää ns. kosteaksi.

Anna kohota n. 1,5h taikinan ja tästä saadaan. Jaa taikina 2 isoo leipävuokaan ja anna niiden kohota hetki. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista 1,5h jonka jälkeen valelet siirappivedellä leivät. Laske lämpö 150 ja paista vielä n. 20-30min.

Malta seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään, leivät säilyvät esim kelmuun pakattuna erinomaisesti jääkaapissa ja maku paranee vain.

edf
Top