Ystävän Suola Chefin Äitienpäivän reseptivinkki

Heippati rallaa!
Toukokuu pyörähti jälleen käyntiin ja lupasin taannoin oivallista uniikkia reseptiä tehdä äitiemme kunniaksi. Tässä se tulee kalastaja Ben Henrikssonin siikaa hiukan harvinaisemmalla tyylillä.  Tämä resepti sopii hyvin tehdä myös  kuhastakin.

Paahdettua Ystävän Suola siikaa ja grillattua parsaa

edf

4:lle

Siika:
Suomustettua ja nypittyä siikafilettä n. 600g
Ystävän Suolaa
Tilliä
Mustapippuria
Limen mehu

Leikkaa siiat annospaloiksi, laita vuokaan Ystävän suolaa pohjalle. Sitten asettele puolet filepaloista lihapuoli ylöspäin vuokaan. Ripottele suolaa pinnoille, rouhaise pippuria myllystä ja tilliä varsineen myös. Sitten asettele loput kalat päälle niin että nahkapuoli on ylöspäin ja toista sama mikä äsken eli Ystän Suolaa, pippuria sekä tilliä.

Anna suolautua kalojen 10-12h. Sitten nosta kalat uunipellille yksitellen nahkapuoli ylös ja ota joko grillivastuksella pizzapaistolla uunissa paahtopinta siikaan tai kaasupolttimolla kuten minä tein. Tämän jälkeen purista 1-2 limen mehut kalojen päälle ja anna hapon kypsyttää n. 15minuuttia.

Tarjoile haaleana tai kylmänä. Seuraksi voit grillata vihreää tuoretta parsaa, maustaa ne Ystävän Suolalla. Ja kastikeena sopii legendaarinen hollandaise, tillipesto tai tillimajoneesi kuten kuvan annoksen lisukkeena on.

Suurkiitos kuvataiteilija Viivi Varesvuon kuvittamista astioista joille kokosin tämän äitienpäivän ruokavinkin.

Hyvää viikon jatkoa!

Ystävän suola Chef
Mikko Malinen

Top