Nyt kun päästiin vauhtiin, niin minäpä tykitin teille toisenkin uniikin reseptin seuraavalaisin miettein.
Loma-lounasta tai vaikka miksei iltapalaksiki kävisi tämä uniikki Ystävän Suola-ruokavinkki
Tänä päivänä Suomi tunnetaan muistakin makkaroista kuin HK :n Sinisestä tai Campingista. Itse tykästynyt riistamakkaroihin esim. hirvimakkaraan tai peuranakkiin. Niistä saa kivan lisän juhlavampaanki illalliseen tai vaikka gourmet hodarin.
Miltä kuullostaisi peurahodari Ystävän Suola-Sämpylän välissä, piparjuurella maustettu cole slaw-salaattia sekä pikkelöityä punasipulia tai isänpäivä-illallinen Ystävän Suolalla maustettua ja hirven paistia, hirvimakkaraa, Ystävän Suolalla maustettua myskikurpitsapyreetä ja tummaa kuusenkerkkäkastiketta?
Nyt mulla onkin kokeilussa raakamakkara joka on Kotkan Lihamestareiden Panun suosittelemaa tomaatti-basika makkara chili-twistillä.
Tämä oli aika veikee tuttavuus ja hain tomaatin ja basilikan kanssa svengaavii makuja lisäkkeisiin ja syntyi seuraavaa.
Tomaatti-basilikamakkaraa, Ystävän Suolalla maustettua bataatti-vuohenjuustopyrettä ja Ystävän Suola- vihannessalaattia.
Bataatti-vuohenjuustopyre 4-6hlö
500g bataattia
100g porkkanaa
50g vuohenjuustoa
Ystävän suolaa
Vettä
50g voita
Kuori ja pilko kattilaan bataatit ja porkkanat. Keitä Ystävän Suolalla maustetussa vedessä. Kun ovat kypsiä, kaada keitinliemi talteen siivilän läpi. Soseuta ja lisää vuohenjuusto sekä nokareina voi. Tarvittaessa lisää keitinlientä jotta saat sopivan notkeeta pyreestä. Tarkista lopuksi maku!
Ystävän Suola-vihannessalaatti
1/2 kesäkurpitsa
2 punasipulia
1 suippopaprika
1 omena
Öljyä, Ystävän Suolaa ja pippuria
Pilko kaikki vihannekset ja kypsennä tilkassa öljyä pannulla ne ja mausta Ystävän Suolalla ja pippurilla… Psst. Tuoretta yrttiä voi myös pilkkoa joukkoon.
Tässä oiva iltapalaherkku vaikka saunailtaan!
Chef Malinen uniikkien ja maukkaiden makujen Ystävän Suola makulähetiläs